Mały budżet- wielkie zmiany!

Pide Presupuesto

Número incorrecto. Por favor, compruebe el código del país, prefijo y número de teléfono.
Al hacer clic en 'Enviar' confirmo que he leído los Política de protección de datos y acepto que mi información anterior será procesada para responder a mi solicitud.
Nota: Puedes cancelar tu consentimiento enviando un email a privacy@homify.com con efecto futuro

Mały budżet- wielkie zmiany!

Alicja Olko Alicja Olko
 de estilo  de homify, Minimalista
Loading admin actions …

Niewielki szeregowiec, który Wam dzisiaj zaprezentujemy, borykał się z problemem ograniczonego metrażu. Wewnątrz była ciasny i niewygodny, niemal uniemożliwiając zamieszkiwanie w nim. Z zewnątrz z kolei prezentował się nieatrakcyjnie i staro, nie zachęcając do tego, aby wejść do środka. Jego właściciele chcieli jednak poszerzyć swoją przestrzeń mieszkaniową i odświeżyć wygląd domu, ponosząc jak najmniejsze koszty. Zobaczcie, jak udała się ta niskobudżetowa przemiana!

Przed: widok z zewnątrz

 de estilo  de homify, Minimalista

Tak prezentowała się zewnętrzna fasada od strony ulicy przed remontem. Nudna i sztampowa kolorystyka sprawiała, że dom ten jawił się smętnie i staromodnie. Równie niekorzystnie na ogólny obraz wpływały brązowe rolety oraz okropna przesłona balkonu. Ciężko wyobrazić sobie, że ten budynek mógłby wyglądać inaczej. A jednak- przemiana Was zaskoczy!

Po: nowy budynek

 de estilo  de homify, Minimalista

Niezwykłe, jaką ogromną metamorfozę przeszedł ten budynek! Jego metraż został znacznie powiększony poprzez stylową nadbudowę. W miejsce okropnego balkonu powstało dodatkowe piętro z przestrzenią mieszkalną. Dom poszerzono także o poddasze. Drewniana elewację pokryto farbą o przyjemnym, jasnoniebieskim kolorze, co zdecydowanie odróżnia ten szeregowiec od jego smętnych sąsiadów. Wstawiono także nowe okna o białych framugach, co nadaje fasadzie budynku świeższego i bardziej nowoczesnego charakteru.

Przed: staromodne wnętrze

 de estilo  de homify, Minimalista

Ciemna wykładzina, niemodna tapeta w kwiatuszki i okropna lampa- także wnętrze domu swoje najlepsze lata miało już za sobą. Pomieszczenie znajdujące się na poddaszu jawiło się niezwykle ciasno i przytłaczająco, nie nadając się do wygodnego zamieszkania. Pomieszczenie to oferowało ograniczone miejsce na elementy wyposażenia, a niewielkie okno wpuszczało niewiele naturalnego światła.

Po: odświeżona przestrzeń

 de estilo  de homify, Minimalista

Największą zmianę w tym wnętrzu dostrzec możemy dzięki powiększonym oknom, które czynią je o wiele większym, przestronniejszym i jaśniejszym. Białe ściany doskonale komponują się z parkietem z jasnego drewna. Zdecydowano się zachować drewniany strop, ale uczyniono go jaśniejszym, aby nie przytłaczał wnętrza.

Po: kuchnia

 de estilo  de homify, Minimalista

Zdjęcie kuchni ukazuje nam ponownie, jak jasno i przestronnie prezentuje się wnętrze domu po remoncie. Duże okna wpuszczają do środka mnóstwo naturalnego światła, zapewniając także fantastyczne widoki na okolicę. Dzięki nim wnętrze to zdaje się oddychać. Biel i drewno doskonale się ze sobą komponują i świetnie sprawdzają na tak małych powierzchniach.

Zobaczcie efekty innej wyjątkowe metamorfozy- Druga szansa dla mieszkania w Gdyni!

Vivienda Unifamiliar en Tomiño, Pontevedra (Spain): Casas de estilo  de HUGA ARQUITECTOS, Rústico

¿Necesitas ayuda con tu proyecto?
¡Contáctanos!

¡Encuentra inspiración para tu hogar!