Diseño y construcción de una casa de bajo consumo en Sant Cugat del Vallès , LaBoqueria Taller d'Arquitectura i Disseny Industrial LaBoqueria Taller d'Arquitectura i Disseny Industrial Puertas correderas Madera Acabado en madera
Diseño y construcción de una casa de bajo consumo en Sant Cugat del Vallès , LaBoqueria Taller d'Arquitectura i Disseny Industrial LaBoqueria Taller d'Arquitectura i Disseny Industrial Puertas correderas Madera Acabado en madera

Construcción de una casa con un bajo impacto ambiental tanto en la construcción como en el funcionamiento, con un diseño que permite a los usuarios cambios en a lo largo del tiempo.

La estructura de la casa es de madera contralaminada, y se ha optado por una construcción en seco, escogiendo en la medida de lo posible, los materiales más sostenibles. Cabe destacar que a la hora de construir como en el funcionamiento posterior, se ha buscado la máxima eficiencia energética y el mínimo impacto ambiental.

Objectius:

El programa El programa requerit a l’habitatge, i donada la mida de la parcel·la, es resol mitjançant una planta que conforma un habitatge complert en planta baixa, tenint totes les peces indispensables en una sola planta, i dues grans habitacions ala planta superior. El programa de la planta baixa es distribueix per tres franges estructurals que també condicionen el programa, fent franja de dia a la orientació sud, franja de serveis al centre i franja de nit a la orientació nord. 

(1) Franja de dia, on es situa la sala-menjador amb cuina oberta

(2) Franja de serveis, on es situa l’accés, dos cambres higièniques i circulacions. Es deixa un espai de previsió per a instal·lació d’un elevador. 

(3) Franja de nit, que conté l’habitació principal, l’estudi i l’aparcament. 

Cal afegir els espais exteriors de caràcter més domèstic, convertint-se amb extensió del propi programa interior a la part sud, on la casa te unes grans obertures per connectar la sala d’estar i menjador amb l’exterior. Aquest espai exterior està cobert amb una pèrgola que ajudarà al funcionament climàtic de l’edifici. L’aparcament i magatzem no tenen una connexió directe amb la casa, i cal accedir a ell a través del jardí.  

La proposta:

El plantejament del projecte parteix de dues premisses prèvies que són la col·locació de la casa dins de la parcel·la per rebre bon assolellament (tenint el màxim de façana a les orientacions sud) i aconseguir una habitatge complert enplanta baixa. També és voluntat del projecte construir l’edifici amb materials de baix impacte ambiental, dissenyant la estructura de murs de càrrega de fusta laminada prefabricada (panells de CLT) i tenint en compte el funcionament climàtic passiu.   

L’estructura

La tipologia de la estructura de murs de càrrega de fusta laminada (CLT) reforça aquesta distribució del programa i ajuda a ordenar-la. Amb el mateix element estructural queda solucionat tancament i distribució. El sistema escollit per a la construcció fa que la construcció sigui molt més sostenible pel baix consum d’aigua i sobretot per la utilització de materials regenerables. Els sistema estructural de fusta també ajudarà a reduït el temps de la obra, que és una de les voluntats del promotor.

Color: Acabado en madera
Material: Madera
Fotos similares

homify - transforma tu hogar

4.5

Navega descubriendo millones de fotos con la aplicación de homify

Descargar la aplicación gratis
No, gracias.